OOLONG TEA by Mei Lan Hsiao from the BELGIUM CHINESE TEA ARTS CENTRE

OOLONG TEA

Mei Lan Hsiao Oolong

???? (8)

Oolong tea is the most sophisticated tea among the six tea types because it is made through very complex manufacturing processes. Not all semi-fermented teas can be named as Oolong tea, because Oolong has specific quality criteria to evaluate its flavor and taste.

The leaves can be picked and processed in four seasons, and each season has its unique charms and energy:

  • Spring Oolong – young an fresh with charming flora aroma like refreshing young girl
  • Summer Oolong – Hot and spicy like a sexy woman with easy changing temperament
  • Autumn Oolong – After through the warm summer, the complexity of flora and fruity notes are emerging. As an assertive mature woman.
  • Winter Oolong – After being through many changes from the bitter and sweet seasons, like a mature lady who absorbs the glory of flora, fruity and nuts flavor from her rich living experience. She is wise and gentle.

Treat her like treating a lady and then enjoy her sexy complexity in your imagination, feel the extraordinary flavor and taste on your tongue.

2016-11-08 20:15:12

NIEUW: Super gezonde en lekkere GROENE THEE  :  MATCHA 

Super gezonde en lekkere GROENE THEE  :  MATCHA 

 

VOORDELEN Matcha Thee

Een kopje MATCHA thee :

  • Heeft tot meer dan 130 keer meer antioxidanten 
  • Kan je vergelijken met 10 tassen klassieke groene thee qua voedingswaarde 
  • Heeft een gunstig effect bij het afslanken
  • Geeft cardiovasculaire bescherming
  • Heeft een ontstekingsremmende werking 
  • Verlaagt uw cholesterol
  • Bloeddruk verlagend 
  • Draagt bij tot een verhoogd concentratie vermogen 
  • Geeft een ontspannend gevoel   

Tips:  

Ideaal voor studenten (verbetert de concentratie en geeft een ontspannend gevoel).
Afslanken : stimuleert de vetverbranding , hongergevoel neemt af, heeft een detox effect

HOE BEREIDEN :  

  1. Water koken
  2. Even aan de kant zetten (afkoelen tot 80° ) 
  3. Neem een tas of nog beter bolvormig kommetje 
  4. Voeg een half theelepeltje matcha ( +/ 1 gr) toe, samen met een paar druppels water 
  5. Maak eerst een papje , al roerend , 20 sec
  6. Daarna 80 ml water toevoegen 
  7. KLAAR !  en nu maar genieten 

Is ook lekker met een scheutje melk  !

2016-02-28 18:17:51

Wat is nu …?

WITTE THEE, GROENE THEE, ZWARTE THEE?

Thee is een eeuwenoude drank afkomstig uit China. Ondertussen worden diverse theesoorten geteeld over de hele wereld. Klimaat, ondergrond en hoogte bepalen of theeplanten productief kunnen worden geteeld. Afhankelijk van de behandeling krijgt de thee haar eigen smaak en kleur.

Thee is dorstlessend, bevat van nature een aantal mineralen waaronder fluoride, dat de tanden beschermd, en is befaamd om zijn antioxidanten.

Afkomst

Thee komt oorspronkelijk uit China, maar er wordt ook veel thee in India en Sri Lanka geproduceerd. Daarnaast zijn er nog heel wat landen inmiddels toegevoegd tot de befaamde theeleveranciers

Theïne

Thee bevat theïne. Theïne is hetzelfde als cafeïne en heeft een licht stimulerend effect. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat een normaal gebruik van cafeïne/theïne geen problemen voor de gezondheid oplevert. Als thee veel looizuur bevat, zoals groene thee, wordt het effect van theïne er voor een groot deel door teniet gedaan.

kop thee - 30 mg cafeïne

kop koffie - 75 mg cafeïne

glas cola - 35 mg cafeïne

Vitamine

Thee bevat ook vitamine B (B1, B2, B3, B5) en C . Deze vitamines bevorderen een goede werking van het zenuwsysteem en het spijsverteringssysteem, optimaliseren het energieaanbod, zijn goed voor huid, slijmvlies en haar en spelen een rol bij het immuunsysteem. 

Antioxidanten

Thee bevat flavonoïden, dit zijn uitstekende antioxidanten.

 Zwarte thee

De bladeren van zwarte thee zijn gefermenteerd. Fermenteren is een soort gistingsproces. De bladeren worden na de oogst gedroogd en gerold en vervolgens in een warme, vochtige omgeving geoxideerd. Stomen van de bladeren zorgt ervoor dat het fermentatieproces gestopt wordt. Zwarte thee bevat geen looizuur en minder anti-oxidanten dan groene en witte thee. Thee met vruchten- of andere smaken bevatten bijna allemaal zwarte thee.

 

Groene thee

Groene thee is niet gefermenteerde thee. Na de oogst worden de bladeren kort verhit en gedroogd.Groene thee bevat: looizuur, vitamine C en het antioxidant epigallocatechine gallate (10 x meer dan zwarte thee).

 

 Witte thee

Witte thee is een dure en zeldzame theesoort. Voor witte thee worden alleen de eerste, jonge knoppen van de theestruik gebruikt, die binnen 48 uur worden gebruikt. De knoppen worden gebrand op 32 graden en omwikkeld met papier. Daarna wordt de thee twee dagen opgeslagen in houten kisten en nog twee maal op een lage temperatuur gebrand.

 

Witte thee bevat niet veel theïne, wel veel antioxidanten (meer dan de andere theesoorten) en bevat veel goede voedingsstoffen. Het aroma en de smaak van witte thee is subtiel. Er zijn bloemige tonen in te vinden en ook zoete elementen van gras en hooi. Witte thee is goudgeel van kleur.

Thee zetten

Zwarte thee

Zwarte thee kan gezet worden met water dat net van de kook af is. Het is dan zo'n 95 °C. De thee moet zo'n 3-4 minuten trekken. Bij langer trekken kan de thee bitter worden.

Groene thee

Bij het zetten van groene thee laat je het water afkoelen tot zo'n 70-80°C. Dit om er voor te zorgen dat de goede eigenschappen van de thee optimaal blijven. Laat groene thee 3-5 minuten trekken.

Witte thee

Ook witte thee wordt gezet met water van 70-80°C. De thee kan wel 5-7 minuten getrokken worden afhankelijk van je smaak.Hoe langer de thee trekt, hoe groter de hoeveelheid flavonoïden.

2016-01-17 21:16:29

De Molse Kei 2015 gaat naar Keurslager Van Hoof uit Mol-Ginderbuiten.

MOLSE KEI 2015 – Keurslager Van Hoof - recente samenwerking met bvba Deli-Kado te Mol en Lommel.

De onderscheiding is een initiatief van Unizo-Mol dat daarmee een bijzonder bedrijf in de kijker wil plaatsen. “De trofee gaat naar een Molse ondernemer die het voorbije jaar iets bijzonder heeft gepresteerd”, zegt Jimmy Janssens, voorzitter van Unizo-Mol. “De winnaar moet inspirerend werken naar andere ondernemers en anderzijds Mol mee promoten.”

 Keurslager is steeds op zoek naar  innovatie, nieuwe tendensen maar steeds  met respect voor belangrijke accenten  zoals 'ambachtelijk' , 'kwaliteit' & en  "streekgebonden". zo is de recente  samenwerking met de bvba Deli-Kado één  van de nieuwste initiatieven. Bvba Deli  - Kado wenst de hele ploeg medewerkers van Keurslagerij Guido Van Hoof te Mol en te Lommel en ook OK Foods met broer Ronald alles succes toe met hun toekomstige initiatieven .

De erkenning via het binnenhalen van de Molse Kei als beste ondernemer is dan ook een echte OPSTEKER om op de ingeslagen weg verder te gaan !


2015-12-12 11:36:47

THEE - Zettips

TIPS voor het correct ZETTEN van losse (verse) THEE

Maak gebruik van een goede FILTER (er zijn heel wat types verkrijgbaar) - diverse maten

Belangrijke voorwaarden waaraan een filter moet voldoen : 

  • roestvrij staal of inox
  • fijne gaatjes
  • vrij diep inhangend 

* alternatieven zijn :

  • een theepot met bijhorende filter OP MAAT 
  • een thee-ei 
  •  een theeknijper 
  • lege builtjes om zelf te vullen 

* de temperatuur van het water is ook belangrijk en hangt af van het soort thee (zwart, groen of witte , kruiden of fruitmelanges) 

* de trektijd is ook afhankelijk van het type thee 

* de hoeveelheid te gebruiken thee hangt af van de gewenste smaak en het soort thee

* tenslotte is ook de hardheid van het water een smaakbepalende factor

 

 

2015-11-24 21:54:44